Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Conferentie Trechter Ouderenmishandeling

19 oktober 2023 - 10:00 - 17:30

- €145,00

Deze bijzondere multidisciplinaire kennis- en netwerkdag heeft als thema: Financiële misleiding van ouderen

Utrecht vormt ook meteen de landelijke aftrap van deze reeks regionale conferenties in elf verschillende arrondissementen van Nederland.
De lancering van dit interessante kennis- en netwerkmoment in het arrondissement Midden-Nederland, raakt ook beroepsmatig jullie aandachtsgebied en werkregio.
Bekijk deze serie conferenties als een waardevolle opvolging en regionale aanvulling van jullie eigen vakdagen, die in het teken hebben gestaan van ouderenmishandeling.

Financiële misleiding van ouderen verloopt volgens een denkbeeldige trechter waarin ouderen wegzakken, worden afgeschermd en vervolgens de grip over hun bezittingen en financiën kwijtraken.
De oorsprong en daaropvolgende consequenties van financieel ouderenmisbruik beginnen en eindigen niet alleen binnen jullie eigen vakgebied, maar vragen om een breder inzicht en samenwerking.

Welke professional pakt doortastend de regie en hoe te handelen wanneer blijkt dat ouderen onder dwang zijn aangespoord, of gemanipuleerd om opmerkelijke financiële en/of materiele keuzes te maken?
Bij het initiëren van essentiële vervolgstappen om hen te behoeden of in bescherming te nemen, blijkt op dit cruciale kantelmomenten extra winst te behalen die recht doen aan de positie van ouderen.

Multidisciplinaire uitwisseling van kennis en ervaring helpt om deze groeiende problematiek vakoverstijgend, vanuit verschillende professionele invalshoeken te doorgronden en effectief aan te pakken.
Daarbij gaat het niet enkel en alleen om voorlichting, bewustwording, het oppikken van kenmerkende signalen, of instellen van beschermende maatregelen, maar juist ook om sociale vaardigheden.
Het herkennen van achtergronden, inschatten van medische en ethische aspecten, inclusief een gedegen juridische afweging en borging zijn essentieel bij een individuele doelmatige aanpak.

Het is belangrijk om effectief in te zetten op preventie en tijdige signalering van specifieke gedragingen, om bedoelingen in kaart te brengen en misstanden te voorkomen of een halt toe te roepen.
Daartoe is gekozen voor een lokale multidisciplinaire opzet van de conferentie, waarbij vakoverstijgend betrokken professionals en specialisten uit de keten rondom ouderen samenkomen.

Een uiteenlopende mix aan hoogwaardige kennisdragers en ervaringsdeskundigen nemen uiteenlopende deelnemers mee in relevante ethische, medische en juridische consequenties.
Belangrijk is dat de interactieve insteek van het dagprogramma aan elke individuele deelnemer, optimaal de mogelijkheid biedt voor een gedegen praktische kennisuitwisseling.
Dit kennis- en netwerkmoment biedt de unieke gelegenheid voor een verdere aanscherping van de eigen expertise op het gebied van financiële misleiding van ouderen.

Ontdek het inspirerende dagprogramma op de website: www.trechterouderenmishandeling.nl
Klik hier voor het programma!

De opzet van het dagprogramma met afzonderlijke kennisrondes raakt de praktijk van alle dag.
We zullen met elkaar de uitdaging op te pakken en deze problematiek vanuit een gezamenlijke regionale focus aan te pakken.

Aanmelden voor de landelijke aftrap van deze reeks multidisciplinaire conferenties in Utrecht kan eenvoudig via de website.
Kosten voor deelname bedragen € 145,00 excl. BTW.

Tot ziens op donderdag 19 oktober aanstaande in Theater Stefanus in Overvecht!

Datum:
19 oktober 2023
Tijd:
10:00 - 17:30
Kosten:
€145,00
Site:
https://www.trechterouderenmishandeling.nl

Locatie

Theater Stefanus
Braziliëdreef 2
Utrecht, Utrecht 3563 CK Nederland
+ Google Maps
Datum:
19 oktober 2023
Tijd:
10:00 - 17:30
Kosten:
€145,00
Site:
https://www.trechterouderenmishandeling.nl

Locatie

Theater Stefanus
Braziliëdreef 2
Utrecht, Utrecht 3563 CK Nederland
+ Google Maps