“Wat wij doen, kan enorm effect hebben. Vaak is er sprake van een intergenerationele geweldsspiraal; geweld dat van ouder op kind overgaat en maar doorgaat en doorgaat.”

Nascholing

De scholingscommissie organiseert tweemaal per jaar een interne scholingsdag specifiek voor vertrouwensartsen. Naast actuele vakgebonden ontwikkelingen staat ook uitwisseling en persoonlijke ontmoeting tussen vertrouwensartsen centraal. Deze nascholingsdagen zijn geaccrediteerd en op postacademisch niveau. Op deze dagen is ook de Algemene Leden Vergadering van de VVAK, waarop de actuele ontwikkelingen worden besproken en in stemming worden gebracht.

Ook externe organisatie bieden nascholingen aan die specifiek aansluiten bij de medische expertise van de vertrouwensarts. Zie hiervoor de agenda.

Aanvragen accreditatie

Als aanbieder van scholing kunt u accreditatie aanvragen bij de VVAK voor vertrouwensarts-specifieke accreditatiepunten. De accreditatiecommissie van de VVAK zal de aanvraag beoordelen en aangeven hoeveel VVAK-specifieke accreditatie punten kunnen worden toegekend aan deze scholingsdag.

Hoe gaat het in zijn werk?

Indien u accreditatie aanvraagt kan tevens de aankondiging van uw scholing geplaatst worden in de agenda van onze website.
Voor het aanvragen van accreditatie heeft de VVAK een eigen aanvraag formulier ontwikkeld. U kunt deze hier downloaden.
Dir formulier kunt u ingevuld mailen naar: accreditatie@vertrouwensartsen.nl.
De kosten voor een accreditatieaanvraag bedragen € 50,- (zie ook het aanvraag formulier).

De tekst voor op onze website kunt u mailen naar bureau@vertrouwensartsen.nl.