“De impact van kindermishandeling en huiselijk geweld is langdurig en gaat heel ver. Daarom komen we in actie zodra er gerichte vermoedens zijn van mishandeling in huiselijke kring en medische problematiek een rol speelt.”

Het werk

De vertrouwensarts adviseert, activeert en informeert (zorg)professionals bij signalen of vermoeden van huiselijk geweld, ouderen- en kindermishandeling. De vertrouwensarts kan daarnaast de collegae adviseren omtrent juridische aspecten zoals de omgang met het beroepsgeheim en het meldrecht. Intern, binnen Veilig Thuis, faciliteert de vertrouwensarts de medewerkers over sociaal-medisch inhoudelijke zaken, bijvoorbeeld wanneer sprake is van lichamelijke mishandeling (verrichten van Top Teen Onderzoek), acute ernstige of levensbedreigende situatie voor (ongeboren) kinderen of volwassenen, psychiatrische problematiek, verslavingsproblematiek of somatische aandoeningen.

Vertrouwensarts worden?

Wil jij je medische expertise op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld verdiepen? En wil je leren om advies te geven aan betrokkenen en (para)medisch professionals? Volgt dan de nieuwe opleiding tot vertrouwensarts.

“Als vertrouwensartsen kan je – vanuit passie voor het vak – het verschil maken. Wij zijn experts in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld”

Op zoek naar een leuke baan?

Heb je een sterk ontwikkeld analytisch denkvermogen, ben je doortastend, communicatief vaardig en omgevingssensitief én wil je een bijdrage leveren aan een duurzame aanpak van huiselijk geweld, kinder- en ouderenmishandeling, dan is een functie als vertrouwensarts misschien wel iets voor jou.

Herken je jezelf in bovenstaande kwalificaties en zoek je een uitdagende baan? Neem contact met een Veilig Thuis in jouw regio of kijk naar de vacatures op onze website.

Wil je als werkgever of wervingsbureau een vacature plaatsen op deze website? Dat kan kosteloos, mail je vacaturetekst naar: website@vertrouwensartsen.nl